Heel Noord-Limburg gecertificeerd!

Op 15 maart jl. werden de laatste HaZo24-certificaten uitgereikt aan 11 Noord-Limburgse huisartsenpraktijken.

Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst bij The Scelta Institute in Blerick. Ruim 120 betrokkenen verzamelden zich om te vieren dat Noord-Limburg als eerste regio geheel gecertificeerd is!

Met de laatste certificatieaudit op 21 december 2017 kwam een einde aan het gigantische implementatietraject van de kwaliteitsnorm HaZo24. Het traject startte in Noord-Limburg in 2014 met als doel eind 2017 alle huisartsenpraktijken in de regio én koepelorganisatie Cohesie gecertificeerd te hebben. Dit doel is nu bereikt en daarmee is Noord-Limburg de eerste regio die geheel gecertificeerd is. Een enorme impuls voor de kwaliteit van huisartsenzorg in de regio.

Dat dit een bijzondere prestatie is werd onderschreven door de aanwezigheid van koepelorganisaties LHV en InEen, zorgverzekeraar VGZ en auditor Lloyd’s Register. Zij spraken hun bewondering uit voor ieders inzet en betrokkenheid bij dit hele traject.

Binnen het HaZo24-kwaliteitssysteem staat de patiënt centraal. De patiënt is het uitgangspunt bij het maken van verbeterplannen als het gaat om continuïteit van zorg, effectieve zorgverlening en het aanbieden van de juiste zorg. Met het certificeren van alle praktijken is een stevig fundament gelegd voor verdere kwaliteitsontwikkeling binnen de huisartsenzorg.

Ook aan de slag met de implementatie van HaZo24? Neem contact met ons op!