Stichting HaZo24 opgericht

Als de huisartsenzorg steeds meer een 24-uurs karakter krijgt vanwege de combinatie tussen praktijkvoering, huisartsenpost en chronische zorg, is het dan niet logisch te werken met een geïntegreerd kwaliteitssysteem voor het complete etmaal?

Die vraag van zes huisartsenorganisaties leidde in 2013 tot HaZo24, een kwaliteitssysteem voor 24 uurs huisartsenzorg, gebaseerd op de EN-15224. Inmiddels wordt HaZo24 een steeds bekender begrip, niet alleen in Limburg maar ook landelijk. In Limburg zijn meer dan 75 praktijken gecertificeerd of bezig met de implementatie van een kwaliteitssysteem op basis van HaZo24. Ook elders in het land, bijvoorbeeld in Noord-Holland en Zeeland, zijn huisartsenorganisaties gestart met implementatie van HaZo24.

Om normenbeheer én een landelijk aanspreekpunt te organiseren, is door de initiatiefnemers Stichting HaZo24 opgericht. Hier kunnen belangstellenden terecht voor informatie over HaZo24. Naast het verstrekken van informatie, of het beheren, actualiseren en door ontwikkelen van de HaZo24 normen, zal de stichting ook het delen van inmiddels opgedane kennis gaan organiseren. Wilt u meer informatie over HaZo24 of de Stichting HaZo24 neemt u dan gerust contact met ons op.